Σύνδεση/Εγγραφή

dr. Christine Labropoulou

Καλωσήρθες, είμαι η Χριστίνα Λαμπροπούλου!

Είμαι Ιατρός, εν αναμονή ειδικότητας Ψυχιατρικής στην Αθήνα, Βιολόγος & Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας!

Το The Mind Rises, είναι το όνειρό μου για μια κοινότητα αφιερωμένη στην ανθοφορία της ψυχικής μας υγείας…και ταυτόχρονα το διάλειμμά μου από την καθημερινότητα του τελευταίου έτους της Ιατρικής!

Το παίδευα στο μυαλό μου πολλά χρόνια…αλλά άρχισα τη δημιουργία του ως μέσο διαφυγής από τη μονοτονία του διαβάσματος παθολογίας, παιδιατρικής και χειρουργικής!

true story

Follow your dreams no matter what

Πώς ξεκίνησε αυτό το μονοπάτι...

Ξεκίνησε με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την εισαγωγή μου στο τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών των Ιωαννίνων, το 2013. Πρόκειται για μια σχολή Βιολογίας, πενταετούς φοίτησης, με ενσωματωμένο τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών. Κατά τη διάρκεια των 5 αυτών χρόνων, εκπαιδεύτηκα, τόσο θεωρητικά, όσο κι εργαστηριακά, σε ποικίλλους τομείς της Βιολογίας. Ανέπτυξα όμως μια ιδιαίτερη αγάπη για τη Μοριακή Βιολογία. Ολοκλήρωσα την ετήσια εργαστηριακή Διπλωματική μου Εργασία σε εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας, η οποία έχει τίτλο: “In vitro διερεύνηση της συσχέτισης της E3 λιγάσης Trim32 και της ciliogenesis”

Αμέσως μετά τη λήψη του πρώτου πτυχίου μου το 2018, ξεκίνησα να παρακολουθώ το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ιατρικής Ιωαννίνων: “Βασικές Βιοΐατρικές Επιστήμες” στο οποίο ακολούθησα τον κλάδο: “Βλαστικά Κύτταρα – Αναγεννητική Ιατρική – Γονιδιακή και Κυτταρική Θεραπεία”. Η Μεταπτυχική Διπλωματική μου εργασία έχει τίτλο: “Ο ρόλος των Βλαστικών Κυττάρων στη θεραπεία των Ψυχιατρικών Διαταραχών”.

Ταυτόχρονα με την έναρξη του μεταπτυχιακού μου το 2018, έδωσα επιτυχώς κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή μου στην Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων. Ξεκινώντας από το δεύτερο έτος σπουδών της Ιατρικής, έλαβα τον Ιατρικό μου Τίτλο το 2023. Βρίσκομαι τώρα εν αναμονή της Ψυχιατρικής Ειδικότητας σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Στο πέμπτο έτος σπουδών της Ιατρικής, θέλοντας να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα για την Ψυχική Υγεία, άρχισα να φοιτώ σε τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης Συμβούλων Ψυχικής Υγείας. Ταυτόχρονα, μελετώ τη συμβουλευτική προσέγγιση καθώς και τις Διαταραχές Προσωπικότητας, ιδιαιτέρως τη Ναρκισσιστική Διαταραχή Προσωπικότητας, θέλοντας να εξειδικευτώ στη Ναρκισσιστική Κακοποίηση!

Follow your dreams no matter what

Εάν θέλεις να δεις το Βιογραφικό μου...

5 συμβουλές για τις κατατακτήριες εξετάσεις

You got this!

Το να αποφασίζεις μετά τη λήψη του πρώτου σου πτυχίου, ότι το επαγγελματικό σου μονοπάτι θέλεις να ακολουθήσει μια τελείως διαφορετική πορεία…δεν είναι κι ό,τι πιο εύκολο. Για την ακρίβεια, είναι πολύ δύσκολο. Καλείσαι να αφήσεις πίσω τουλάχιστον τέσσερα χρόνια σπουδών, κόπο και ιδρώτα, και να συνεχίσεις με ακόμα περισσότερη δύναμη κι ένταση σε ένα νέο ξεκίνημα! Πάμε πάλι από την αρχή εξετάσεις, μαθήματα, σημειώσεις, άγχος, κούραση και… φοιτητική ζωή.

Εάν σκοπεύεις να ακολουθήσεις αυτό το δρόμο… έχω πέντε συμβουλές – αν τις θέλεις! – που ελπίζω να σε βοηθήσουν!

Καλή επιτυχία!

You got this!

Δρ Χριστίνα Λαμπροπούλου - Ιατρός